Kleermotval
- Biologisch bestrijdingsmiddel (gifvrij)
- Reukloos
- Makkelijk in gebruik
- werkt 3 maanden...
- Verzending naar Nederland en Belgie
- Retourtermijn van 14 dagen
- Klanten beoordelen ons met een 9.1
Last van motten in de kleerkast? Gifvrije en reukloze lokstofval voor het opsporen van kleermotten in kleding, tapijten, stoffen, gordijnen, beklede meubelen. Eenvoudig in gebruik en zeer goed resultaat !
Werkwijze kleermotval
Het vangeffect wordt verkregen door de seksuele lokstof (feromoon) die in de lijm is verwerkt. De lokstof trekt enkel mannelijke kleermotten aan, die door de lijm vastgehouden worden. Zo kunnen de vrouwelijke kleermotten niet bevrucht worden. De lokstof zit verwerkt aan de binnenzijde van de kleermotval en is bovendien geurloos. Voor 90 % gemaakt uit gerecycleerd papier en heeft een drie maanden durende werking.
Deze kleermotval kan in alle kleerkasten kleermotten vangen.
Leefwijze kleermot
De kleermot of eiren komen binnen via geïnfecteerde materiaal.
Binnenshuis eten de rupsen wol, katoen, linnen, haar, bont, leer en zijde. Het vrouwtje legt 100-200 eieren op de plaats waar ze zelf is uitgekomen. De eitjes komen na 8-12 dagen uit. De larven van de kleermot leven in zelf gesponnen buisjes of tunneltjes die ze tijdens hun groei steeds vergroten. Afhankelijk van temperatuur en voedsel zijn de larven na 4 tot 10 maanden volgroeid waarna ze soms de plaats waar ze hebben geleefd verlaten om zich te gaan verpoppen. Veel larven verpoppen zich echter op de vreetplaats zelf. De larven bevestigen het vooreinde van hon kokertje met spinseldraden, draaien zich om, en veranderen in een bruine pop. Na twee tot drie weken komen uit de poppen de volwassen motten (imago's) tevoorschijn uit de opening onderaan het kokertje. Dit vindt voornamelijk in juni plaats, maar in goed verwarmde gebouwen het hele jaar. De motten vliegen alleen 's avonds en richten geen schade aan. Een kleermot is lichtbruin van kleur.
De milieuvriendelijke oplossing tegen kleermotten !
Gevaar: Veroorzaakt ernstig oogletsel. Veroorzaakt huidirritatie. Buiten bereik van kinderen houden. Beschermende handschoenen en oogbescherming dragen. Spuitnevel niet inademen. Alleen buiten of in een goed geventileerde ruimte gebruiken. BIJ CONTACT MET DE HUID: met veel water wassen. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig afspoelen met water gedurende een aantal minuten. Contactlenzen verwijderen, indien mogelijk. blijven spoelen; onmiddelijk een ANTIGIFCENTRUM of een arts raadplegen.
Antigifcentrum contacteren , 070/245.245
Buiten bereik van kinderen bewaren.
Toon meer
Wellicht is dit ook interessant